Our Blog

Latest News

Waarom je influencer-marketing niet langer kunt negeren in 2023

Als het resultaat gelijk is, zou je dan liever €6.000.000 of €6.000 aan marketing uitgeven? Dat is wat grote merken als Amazon, Coca Cola, Nike, Crypto.com, Google, Mercedes, AirBnB en zelfs de NFL zich zouden moeten afvragen toen ze een bod van €6.000.000 deden op een advertentiespot van 30 seconden tijdens de Super Bowl van dit jaar. Als je in je tuin een geldboom hebt, kan €6.000.000 misschien kleingeld zijn, maar voor de meeste merken in 2023 is een investering van €6.000 verreweg de aantrekkelijkere optie. Je denkt nu misschien, hoe is het mogelijk dat je met een marketingbudget van €6.000 even veel resultaat behaalt als een marketingbudget van €6.000.000? De waarheid is dat €6.000 je best ver kan brengen als je weet hoe je het in moet zetten. Het antwoord is… door influencer marketing.

Wat is nou precies influencer-marketing?
Influencer-marketing is een vorm van marketing waarbij merken samenwerken met influencers om hun producten of diensten te promoten aan hun volgers. Influencers zijn personen die een groot bereik hebben op sociale media en een bepaalde mate van invloed hebben op hun kijkers. Ze delen vaak hun ervaringen met producten of diensten op hun sociale media-kanalen en proberen zo hun volgers te overtuigen om ze ook te kopen. Influencer-marketing is een effectieve manier om merken te laten groeien en tegelijkertijd de betrokkenheid van de doelgroep te verhogen.

Geloofwaardigheid is key
Voordat je je chequeboek tevoorschijn haalt en een dikke stack met geld aan je favoriete TikTok-ster gaat geven, laat me uitleggen hoe je influencer-marketing voor jouw bedrijf wél moet inzetten. De wereld van celebrity-marketing staat op sterven. Kanye West die me in een tv-reclamespot vertelt om McDonald’s te kopen, zal me niet overtuigen om een Big Mac te pakken, sorry Ye. Maar wanneer 5 TikTok-influencers die relatief weinig volgers hebben, me een nieuwe film aanbevelen, twijfel ik geen moment om de film te Googelen en vanavond nog in Pathé te zitten.

Het verschil is de relatie
Deze influencers fungeren als gelijken voor degenen die hen volgen – ze geven hun mening over dingen waar zowel de influencer als de gebruiker in geïnteresseerd zijn. In de loop van de tijd wordt deze relatie intiemer. Kort gezegd maakt influencer-marketing van de B2C-ervaring een C2C-ervaring.

Dus de vraag is?
“Zou je liever €6.000.000 of €6.000 uitgeven? Met €6.000.000 zou je jouw brand misschien op het grote scherm tijdens een belangrijke sportwedstrijd te zien krijgen, maar met €6.000 zou het de manier van marketing voorgoed kunnen veranderen. Met de juiste influencers en het juiste doel voor ogen kan het zijn dat je geld opstapelt in plaats van uitgeeft.

Als je je afvraagt hoe je vandaag nog kunt beginnen met een influencer-marketingcampagne, maak je geen zorgen, Neem dan contact met ons op, wij vertellen je er graag meer over!

 

40% van de jongeren gebruikt eerder TikTok dan Google als zoekmachine