Our Blog

Latest News

TikTok vs. Instagram

Als je probeert te beslissen of je TikTok of Instagram wilt gebruiken voor zakelijke doeleinden, is het belangrijk om de belangrijkste verschillen tussen de twee platforms te begrijpen. Hoewel ze beide gebruikers veel te bieden hebben, zijn ze in veel opzichten verschillend. Laten we een blik werpen op enkele van de meest opvallende verschillen tussen TikTok en Instagram.

Gebruik van het platform

Op TikTok vind je voornamelijk korte video’s terwijl Instagram vooral wordt gebruikt voor foto’s en video’s. Dit betekent dat als je snelle, opvallende video’s wilt plaatsen, TikTok waarschijnlijk het betere platform voor jou is. Als je foto’s en video’s van hoge kwaliteit wilt delen die een verhaal vertellen, is Instagram beter geschikt.

Algoritme

Het algoritme dat door elk platform wordt gebruikt, verschilt ook. TikTok gebruikt een algoritme dat is ontworpen om gebruikers inhoud te tonen die populair is bij andere gebruikers met vergelijkbare interesses. Dit betekent dat als je veel accounts volgt die video’s over koken posten, je waarschijnlijk meer kookvideo’s in je feed ziet.

Instagram daarentegen gebruikt een algoritme dat gebruikers inhoud laat zien van accounts waarmee ze het meest omgaan. Dus als je constant de foto’s van je beste vriend leuk vindt en erop reageert, zie je waarschijnlijk meer van hun inhoud in je feed.

Dit verschil in algoritme kan gunstig of nadelig zijn, afhankelijk van je doelen voor het gebruik van het platform. Als je zoveel mogelijk mensen met je inhoud wilt bereiken, is TikTok waarschijnlijk een betere keus, omdat het algoritme je inhoud naar gebruikers zal pushen die er mogelijk in geïnteresseerd zijn. Als je echter gewoon contact wilt onderhouden met je huidige klanten is Instagram een betere optie.

40% van de jongeren gebruikt eerder TikTok dan Google als zoekmachine

Geef een antwoord